Спирковска поразена во репасажот на Европското првенство

Марија Спирковска загуби во репасажот 0-6, односно со туш на Европското првенство за младинци У-20 во Сантјаго де Компостела, Шпанија.

Спирковска (-50 кг) се бореше во репасажот со Марија Торес од Шпанија.

Марија има капацитет и е подготвена, но и недостасуваат борби, односно искуство.

Денес во 13:30 часот е жребувањето за мажи слободен стил.

Европско првенство:

-50 кг
Марија Спирковска – Викторија Слободенјук (Украина) 0-8
Репасаж
Марија Спирковска – Марија Торес (Шпанија)

-68 кг
Бојана Лазаревска – Викторија Адам (Романија) 0-11

-61 кг Бесир Алили
-70 кг Марко Андонов
-79 кг Стефан Димитров

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО