ММА борецот Кристофер Ленсиони се разбуди од кома

ММА борецот Кристофер Ленциони сега е свесен и реагира на лекови. За жал, пред него е долг третман и неизвесна иднина. На почетокот на месецот Ленсиони колабира на тренинг. Тој беше во кома неколку дена, а лекарите ја бараа причината.

Се испостави дека имал срцев удар. Неговите соборци и кажале на сопругата дека болничарите стигнале до него за пет до шест минути и користеле дефибрилатор најмалку два пати пред да го однесат во болница.

Последователната магнетна резонанца откри дека ветеранот на Белатор претрпел оштетување на мозокот како резултат на срцев удар. Неговата сопруга рече дека тој бил отпуштен од одделот за интензивна нега во пореметена состојба како последица на повредата на мозокот.

Марка Ленсиони рече дека нејзиниот сопруг немал лекови во неговиот систем и дека бил здрав во моментот на срцевиот удар.

Лекарите веруваат дека нападот можеби е предизвикан од долг QT синдром. Ова е потенцијално фатално нарушување на срцевиот ритам што не беше забележано на рутинско ЕКГ во 2019 година.

И покрај многуте седативи, борецот на Белатор се обиде да застане на нозе во болницата. Во еден момент мораше да го задржат од безбедносни причини, рече неговата сопруга.

Три недели по неговата хоспитализација, таа вели дека неговите медицински сметки изнесувале повеќе од 300.000 долари. Досега, GoFundMe во име на борецот собра речиси 29.000 долари од целта од 250.000 долари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО