Спирковска и Лазаревска ги добија противничките на Европското првенство

Марија Спирковска и Бојана Лазаревска ги добија противничките на Европското првенство за младинци У-20 во Сантјаго де Компостела, Шпанија.

Спирковска (-50 кг) во четвртфиналето ја чека победничката од Марија Торес (Шпанија) – Викторија Слободенјук (Украина), додека Бојана Лазаревска (-68 кг) во квалификациите се среќава со Викторија Адам (Романија).

Борбите на жените се од 26 до 30 јуни,додека на мажите се од 28 јуни до 1 јули, а жребувањето е утре.

Европско првенство:

-50 кг
Марија Спирковска – Марија Торес (Шпанија)/ Викторија Слободенјук (Украина)

-68 кг
Бојана Лазаревска – Викторија Адам (Романија)

-61 кг Бесир Алили
-70 кг Марко Андонов
-79 кг Стефан Димитров

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО