Шпанија најдобра карате сила во Европа!

 

turki leta

Шпанија е најуспешната нација на 50-тото Европско првенство во Истанбул, Турција, кое заврши викендов, а Македонија освои еден медал, и тоа бронзен, за кој се избори Мартин Несторовски во категоријата над 84 килограми.

Шпанците освоија три златни и шест бронзени медали. Потоа следи Турција (2-6-3), Франција (2-3-4), Италија (2-1-3), Хрватска (2-1-2). Македонија е на 12 место со повеќе земји што освоија по еден бронзен медал.
Medal nacii na EP 2015

 

Резултати -Европско првенство во карате, Истанбул, Турција.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО