Шампион со 13 медали е трет, а Ледон Рамадани најдобар пионер на „Балкан бест фајтерс“ (ФОТО)

854

Ледон Рамадани од КБК Шампион е прогласен за најдобар пионер во кик лајт на Меѓународниот кик бокс куп „Балкан бест фајтерс“ во Ниш, додека Шампион трет најдобар клуб по освоени медали на овој турнир за што доби пехар и плакета. Шампион од Скопје освои вкупно 13 медали – 6 златни, 4 сребрени и 3 борнзени.

Ледон Рамадани и Исмаил Туркер освоија по две злата, Иван Кукуновски и Викторија Варадинова по едно, додека Вардаинова, Слаѓан Димиќ, Марко Костов и Мимоза Стаменковска се зкаитија со сребрени медали, а Стефан, Петар, СилванаВелјановска стигнаа до бронзи.

На турнирот настапија кикбоксери од 12 земји.

Резултати на КБК Шампион:
Ринг
Туркер Исмаил- Огнен Младеновиќ (КБК 028) 3-0
Иван Кукуновски- Филип Чуровиќ (КБК 019) 3-0
Ледон Рамадани – Душан Јовановиќ 3-0

Татами
Туркер Исмаил- Огнен Младеновиќ (КБК 028) 3-0
Иван Кукуновски – Неим Емини (КБК Тетово) 2-1 .
Иван Кукуновски – Туркер Исмаил 1-2
Силвана Велјановска- Луција Цицвара(КБК Тигар) 1-2
Мимоза Стаменковска- Александра Владимировиќ (КБКБор) 1-2
Викторија Варадинова- Марија Маниќ (КБК Црна кобра) 2-1
Викторија Варадинова – Ивана Радиќ (КБК Велз) 3-0

Ринг
Слаѓан Димиќ – Немања Миленковиќ (КБК Кралјево) 3-0
Слаѓан Димиќ – Александар Миливоиќ (КБК 019) 1-2
Ледон Рамадани – Душан Јовановиќ (КБК Ниш) 3-0
Ледон Рамадани – Даниел Марковиќ (КБК 028) 3-0
Шаип Илиќ (КБК Земун) – Марко Тодоров 3-0

Тренерот Дејан Митровски – Урко е задоволен од остварените резултати, иако можело и подобри борби да бидат прикажани.

https://www.facebook.com/viktorija.varadinova.7/videos/988008394671300/

Ipon.mk/В.Д.