Шампион и Фајт тим водеа изедначена битка за најуспешен клуб на второто Државо првенство во кик бокс (ФОТО)

Вчера во Скопје се одржа второто Државно кик боксинг првенство за 2018 година за сите категории и сите возрасти. На првенството учествуваа 133 натпреварувачи со вкупно 141 пријава од вкупно 21 кик боксинг клуб, кое се одржа во СЦ „Борис Трајковски“.

Во борбата за најуспешен клуб Шампион и Фајт тим по бројот на златни медали се исти, имаат по 9 злата, па сребрените медали го одредија најуспешниот клуб, односно Шампион.  Шампион е прво со 18 медали од кои 9 златни, 7 сребрени и 2 бронзени),пред Фајт тим со 15 (9-3-3), Прокик фемили со 11 (5-5-1), Тим Зоран со 11 (3-4-4), Гладијатор – Скопје со 9 (4-3-2) итн.

Имаше и неколку дерби средби до -67 кг Хадис Рамадани и Петре Велков и до -86 кг Филип Наковски и Мартин Матиќ.

„Државното првенство помина во најдобар ред без посериозни повреди по натпреварувачите. Како најинтересна и атрактивна борба беше на Хадис Рамадани и Пепи Велков. Прикажаа одлична техника на размена на удари и кординација. Двајцата се одлични борци и спортисти кои водат спортски живот. Тие се пример како треба да живее еден спортист. Бобанчо Илиоски и Димитар Ѓоргиев немаа противници, Викторија Варадинова се здоби со повреда на ногата и не можеше да се бори во финалето. За Мексико на мај тај ќе одат Илиоски и Ѓоргиев“, вели селекторот Дејан Митровски – Урко.

Тој истакна на првенството имало практично полагање на нова група на судии кои треба да полагаат за судии со цел зголемување на кадарот. Сследи семинар и доделување на сертификати и судиски картици наредниот месец.

На првенството, како гостин, беше поканет д-р Славе Пашовски, карате мајстор 8 дан, при што претседателот на КБФМ, Дејан Митровски, му додели плакета за придонес и развој на кикбоксот во Македонија.

Резултати
кик лајт
Деца 6-7 години
 -28 кг
1.Драган Пандев – Зоран Тим Струмица
2.Даниел Захарчев – Будо Кавадарци
3.Филип Јованов – Будо Кавадарци

8-9 години (мажи)
-32 кг
1.Мирзад Азири – Наско тим Скопје

-37 кг
1.Рафет Кадриу – Тетова Тетово
2.Андреј Трајков – Зоран Тим Струмица
3.Кире Стојовски – Зоран Тим Струмица

-42 кг
1.Тарик Трајковски – Будо Велес
2.Антонио Атанасов – Зоран Тим Струмица

-47 кг
1.Бранко Пандов – Зоран Тим Струмица

8-9 години (жени)
-28 кг
1.Мартина Ставревска – Самурај Битола

-42 кг
1.Марија Димовска – Енерџи Битола

Помлади кадети (мажи)
-32 кг
1.Туркер Исмаили – Шампион Скопје
2.Иван Кукуновски – Шампион Скопје
3.Марко Ристов – Про кик фемили Скопје
3.Павел Стојчевски – АС Делчево

-37 кг
1.Тарик Вукељ – Наско тим Скопје
2.Стефан Запров – Про кик фемили Скопје

-42 кг
1.Исмаил Јахоски – Про кик фемили Скопје
2.Јусуф Дестанов – Будо Велес
3.Леон Митков – Фајт тим Скопје
3.Драган Ташев – Будо Кавадарци

-47 кг
1.Александар Делиевски – Зоран тим Струмица

+47 кг
1.Нелсон Узеир – Шампион Скопје
2.Михаил Ситковски – Енерџи Битола,
3.Иван Атанасов – Зоран тим Струмица
3.Ајлин Јусуфи – Тетова Тетово

Помлади кадети (жени)
-47 кг
1.Срна Миткова – Фајт тим Скопје
2.Ања Пандилова – Фајт тим Скопје

Постари кадети (мажи)
-42 кг
1.Алмир Вукељ – Наско тим Скопје
2.Фериз Азири – Наско тим Скопје
3.Ерик Коцев – Д-џим Штип
3.Дилан Ивановски – АС Делчево

-47 кг
1.Борјан Трајков – Фајт тим скопје
2.Ледон Рамадани – Шампион Скопје
3.Александар Коцев – Зоран тим Струмица

-57 кг
1.Назми Ајрули –Тетова Тетово
2.Кадри Џемаили – Шампион Скопје
3.Никола Петрвски – Шампион Скопје

-63 кг
1.Синиша Милошевиќ – Будо Кавадарци
2.Милан Милошевиќ – Будо Кавадарци
3.Марко Горнески – Гладијатор Скопје
3.Далибор Кафеџиоски – Максам фајт Прилеп

-69 кг
1.Стефан Станоев – Фајт тим Скопје
2.Славе Делиевски – Зоран тим струмица
3.Антонио Донев – Д-џим Штип
3.Давид Деловски – Будо Велес

+69 кг
1.Никола Нацев – Гладијатор Штип
2.Дино Ангелески – Максам фајт Прилеп
3.Александар Димитров – Зоран тим Струмица
3.Јовица Кекеновски – Фајт тим Скопје

Постари кадети (жени)
-50 кг
1.Мија Стерјова – Про кик фемили Скопје
2.Арта Селмани – Енерџи Битола
3.Леа Бошевска – Самурај Битола
3.Верица Трајковска – Гладијатор Скопје

+55 кг
1.Ана Марија Наумовска – Енерџи Битола
2.Теа Докуменџиева – Фајт тим Скопје

-65 кг
1.Миа Тодорова – Шампион Скопје
2.Ивона Каческа – Енерџи Битола

Јуниори (мажи)
-57 кг
1.Блаже Настов – Будо Кавадарци
2.Марко Тодоров – Шампион Скопје

-63 кг
1.Стефан Грнчаревски – Фајт тим Скопје
2.Филип Божиновски – Про кик фемили Скопје
3.Виктор Цветковиќ – Фајт тим скопје

-69 кг
1.Роберт Костовски – Гладијатор Неготино
2.Никола Петрески – Фајт тим Скопје
3.Марти Дамески – Максам фајт Прилеп
3.Даниел Наневски – Шампион Скопје

-74 кг
1.Александар Глушки – Фајт тим Скопје
2.Марио Костадиновски – Гладијатор Скопје
3.Ајкут Арифов – Будо Велес

-79 кг
1.Славче Арсов – Гладијатор Штип
2.Влатко Филипов – Будо Кавадарци

-89 кг
1.Ивица Цветановски – Про кик фемили Скопје

+94 кг
1.Стефан Михајловски – Про кик фемили Скопје

Јуниори (жени)
-60 кг
1.Викторија Ивановска – Фајт тим Скопје
2.Викторија Варадинова – Шампион Скопје
3.Душица Стојанова – Гладијатор Неготино
3.Владанка Бојковска – Гладијатор Неготино

-65 кг
1.Марија Јанева – Гладијатор Неготино
2.Сара Хаџиевска – Гладијатор Скопје
3.Марија Кичевска – Енерџи Битола

-70кг
1.Теа Наумовска – Фајт тим Скопје

Сениори (мажи)
-63 кг
1.Ненад Ракиќ – Гладијатор Скопје

-74 кг
1.Филип Соколовиќ – Горила Скопје

-84 кг
1.Александар Митовски – Гладијатор Скопје
2.Климент Николовски – Тигар Делчево
3.Илија Ристески – Максам фајт Прилеп

-94 кг
1.Климент Гроздановски – Гладијатор Скопје

Сениори (жени)
50 кг
1.Андеар Костовска – Шампион Скопје

-60 кг
1.Мимоза Стаменковска – Шампион Скопје

К-1
помлади јуниори (мажи)
-54 кг
1.Марко Тодоров – Шампион Скопје

Постари јуниор (мажи)
-54 кг
1.Акан Адемов – Д-џим Штип

-57 кг
1.Енес Азири – Наско тим Скопје
2.Блаже Настов – Будо Кавадарци

-63,5 кг
1.Кристијан Ќорпашев – Д-џим Штип
2.Марио Цветковски – Про кик фемили Скопје

Помлади јуниори (жени)
-56 кг
1.Викторија Варадинова – Шампион Скопје

Постари јуниори (жени)
-65 кг
1.Сара Хаџиевска – Гладијатор Скопје

Сениори (мажи)
-81 кг
1.Бобанчо Илиоски – Шампион Скопје

Лоу кик
Постари јуниори (мажи)
-75 кг
1.Роберт Костовски – Гладијатор Неготино
2.Слаѓан Димиќ – Шампион Скопје
3.Мартин Ѓорѓевски – Стронгист Аеродром

+91 кг
1.Давид Шапуриќ – Максам фајт Прилеп
2.Стефан Михајловски – Про кик фемили Скопје

Сениори (мажи)
-63,5 кг
1.Дино Сарчевиќ – Стронгест Аеродром
2.Стефан Димитриовски – Гладијатор Скопје

-67 кг
1.Хадис Рамадани – Шампион Скопје
2.Петре Велков – Зоран тим Струмица
3.Кристијан Ангелов – Гладијатор Неготино
3.Дејан Дамевски – Енерџи Битола

-71 кг
1.Владан Кировски – Фајт тим Скопје
2.Сунај Мифтар – Д стронгест Скопје

-81 кг
1.Никола Бубевски – Енерџи – Битола

-86 кг
1.Филип Наковски – Куманово 2006 Куманово
2.Мартин Матиќ – Гладијатор Неготино

+91 кг
1.Парим Исламовски – Енерџи Битола

Сениори (жени)
-60 кг
1.Стефани Тодорова – Фајт тим Скопје

Вкупно освоени медали   

1.Шампион – Скопје                  18  (9-7-2)
2.Фајт тим – Скопје                    15 (9-3-3)
3.Прокик фемили – Скопје      11 (5-5-1)
4.Тим Зоран – Струмица          11 (3-4-4)
5.Гладијатор – Скопје                9 (4-3-2)
6.Енерџи – Битола                     9 (4-3-2)
7.Гладијатор – Неготино          8 (4-1-3)
8.Будо – Кавадарци                   8 (2-4-2)
9.Максам фајт – Прилеп          6 (2-1-3)
10.Наско тим – Скопје              5 (4-1-0)
11.Д-Џим – Штип                       4 (2-0-2)
12.Будо – Велес                           4 (1-1-2)
13.Тетова – Тетово                     3 (2-0-1)
14.Стронгест – Аеродром        3 (1-0-2)
15.Гладијатор – Штип              2 (2-0-0)
16.Самурај – Битола                 2 (1-0-1)
17.АС – Делчево                         2 (0-0-2)
18.Горила – Скопје                   1 (1-0-0)
19.Куманово 2006 – Куманово 1 (1-0-0)
20.Тигар – Делчево                  1 (0-1-0)
21.Д- Стронгест – Скопје         1 (0-1-0)

https://www.facebook.com/kerim.etemovski/videos/2080102105363994/

Ipon.mk

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО