Сеишин освои 11 медали во У-23 и 6 за деца на Државното првенство во Битола

30

На Државното првенство за деца и млади сениори до 23 години во Битола Џудо клубот Сеишин освои 11 медали до 23 години – 3 златни, 3 сребрени и 5 бронзени, и шест во детска конкуренција – 1 златен, 2 сребрени и 3 бронзени..

Медалите до 23 години ги освоија:

7. Кристијан Тошески -100 кг – златен

8. Марио Цинцароски +100 кг – златен

9. Јован Најдоски +100 кг – сребрен

10. Валентин Димитриоски -90 кг сребрен

11. Стефан Талески -90 кг – бронзен

12. Мартин Трајановски -66 кг – бронзен

13. Михал Конески -81 кг – бронзен

14. Марио Тошески -73 кг – бронзен

15. Теодора Димеска -48 кг – златен

16. Марија Талеска -48 кг – сребрен

17. Магдалена Најдоска -48 кг – бронзен

Деца:

1. Благојче Мантароски -42 кг – златен

2. Немања Џагадуроски -25 кг – сребрен

3. Дарио Нанески -38 кг – сребрен

4. Стефан Јакопетревски -30 кг – бронзен

5. Марко Василески -50 кг – бронзен

6. Илија Биковски -38 кг – бронзен