Седум медали за таеквондистите на Поомсае на „Корио опен“

Таеквондо клубот Поомсае на 5. Меѓународен турнир „Корио опен“ во Скопје измантиов освои 7 медали – 5 златни и 2 сребрени во конкуренција 300 натпреварувачи.

Медалите ги освоија:

1.Максим Здравковски – злато
2.Теодор Гоцевски – злато
3.Марко Груевски – злато
4.Давид Топузоски – злато
5.Дамјан Ѓуровски – злато,
6.Марко Јанчовски – сребро
7.Кирил Павловски – сребро

„Ова е еден од најуспесните натпревари досега за нашиот клуб. Се надевам ќе имаме упте поголеми успеси“, вели тренерот Сузе Трајковска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО