Објавен е датумот за реваншот меѓу Тајсон Фјури и Александар Усик

Помалку од две недели по нивната епска борба, датумот за реваншот меѓу Тајсон Фјури и Aлександар Усик е откриен, но тоа ќе биде подоцна отколку што луѓето можеби мислеа.

Фјури и Усик се сретнаа во првата неприкосновена борба за титулата во тешка категорија по 25 години, при што Усик победи и ги освои титулите на ИБФ, ВБА, ВБО и ВБЦ и стана единствен владетел на дивизијата.

Првично се очекуваше тие двајца повторно да се сретнат во октомври, но сега шефот Турски Ал-Алших откри дека средбата ќе се одржи на 21 декември.

https://twitter.com/Turki_alalshikh/status/1795749075113107734

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО