Роберто Солдиќ доби незгоден удар, борбата е прекината

Борбата меѓу Роберт Солдиќ (20-3, 1 НЦ) и Дагестанецот Мурад Рамазанов (11-0, 1 НЦ), на настанот ОНЕ он Прајм видео 5 во Манила, Филипини, беше прекината на половина од првата рунда откако хрватскиот борец доби незгоден удар на болно место.

Болката беше преголема, а по неколку минути Робокоп стави до знаење дека не може да се врати во мечот. Борбата е откажана.

Двајцата влегоа претпазливо во натпреварот, Роберто со неколку удари се обиде да го затресе Рамазанов. По мирниот вовед, Дагестанецот го собори Роберт и ја однесе борбата на партер.

Додека Роберто се обидуваше да ја подигне борбата на нозе, Мурад незгодно го удри со коленото на болно место.

Солдиќ заврши на земја со болна гримаса на лицето. Борбата беше прекината, а хрватскиот борец доби неколку минути да се опорави.

Веднаш се виде дека Солдиќ доби силен удар на незгодно место. Мурад побара продолжение на мечот, но и тој се фати за глава во страв да не ја прекинат борбата.

Хрватскиот борец не можеше толку брзо да се опорави и судијата Херб Дин го прекина мечот. На крајот Солдиќ и гестикулираше на Рамазанова дека тој е виновникот.

Незгодниот удар на Мурад погледнете го ТУКА.

Во воведниот дел од главната програма, Џеки Бунтан со едногласна одлука ја победи Амбер Кујчен во мај тај меч, додека Ловен Тинанес со поделена одлука беше подобар од Дае Сунг Парк во ММА борба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО