Резултати и бонуси на рекордниот УФЦ 243

54

Пред рекордни 57.000 луѓе во Мелбурн, Австралија, се одржа воодушевувачкиот УФЦ 243, Израел Адесања го запиша своето име во историјата, нокаутирајќи го Роберт Витакер. Родениот во НовЗеланд Нигериец се спротивстави сосуперсоничен контранапад и го собори актуелниот шампион во средна категорија.

Така си го заслужи бонусот од 50.000 долари за „Изведба на вечерта“.

Другиот солиден чек за одлична изведба го доби Јорган де Кастро, а за меч на вечерта“ е прогласен Бред Ридл – Џејми Мулари.

Резултати:
Ден Хукер го победи Ал-Јакинта со едногласна одлука
Сергеј Спивац го порази Таи Туиваса со завршница
Диего Лима го победи Лук Жумео со поделена одлука
Џејк Метјус го порази Ростем Ахман со едногласна одлука
Калан Потер со едногласна одлука го победи Маки Питоло
Меган Андерсон ја порази Зара Фер со завршница
Џи Јеон ја совлада Надија Касем со нокаут
Калид Таха го порази Бруно Силва со завршница