Рачиќ, Стошиќ и Лазиќ го минаа мерењето за КСВ, во главната борба 270 килограми снага

Официјалното мерење за КСВ е завршено, по што добивме неколку интересни резултати, но исто така откривме кои двајца борци не ја имаа потребната тежина. Борците од регионот го поминаа мерењето.

Антун Рачиќ ја исполни границата во бантам категоријата, како и неговиот противник Себастијан Пржибиш, по што официјално стана борба за титулата.

Дарко Стошиќ беше на најавените 105 килограми во тешка категорија против Михал Влодарек, додека Полјакот беше потежок пет килограми. Немаше проблеми ниту за Саво Лазиќ и Себастијан Рајевски. Особено беше интересно да се следи ситуацијата во главната борба на настанот. Мариуш Пуџијановски беше на она што во спротивно ќе беше ограничување во тешка категорија, односно 120 килограми. Но, ова е борба без ограничување на тежината, пред се поради неговиот противник. Имено, Серијн Усман Диа, или едноставно Бомбардиер, тежеше 150 килограми.

За жал, двајцата борци дојдоа претешки и ќе мора да му остават на противникот дел од хонорарот. Кристијан Казубовски ја надмина границата во полутешка категорија за 1,8 килограми и ќе му остави дури 40 проценти од хонорарот на Михал Пјетрзак. Лукаш Рајевски ја надмина лесната граница за 1,3 и ќе мора да отстапи 30 проценти од сумата што му е загарантирана. Ќе му припадне на Конрад Диршк.

Ќе имате можност да видите како изгледаат борците и како изгледаше соочувањето на свеченото мерење, што е закажано во 18 часот.

КСВ 59 – Резултати од официјалното мерење
Мариуш Пуџијановски (120,2 кг / 265 ибс) – Бомбардиер (151,2 кг / 333 ибс)
Антун Рачиќ (61,1 кг / 135) – Себастијан Пржибиш (61,2 кг / 135)
Дамијан Јаниковски (84,4 кг / 186) – Џејсон Редклиф (84,3 кг /186)
Михаш Водарек (110.0 кг / 243) – Дарко Стошиќ (105,1 кг / 232)
Кристијан Казубовски (* 79,3 кг / 175) – Михај Пјетрзак (77,2 кг / 170)
Шукаш Рајевски (** 71,8 кг / 158) – Конрад Диршка (70,8 кг / 156)
Адријан Бартосински (77,6 кг / 171) – Лионел Падила (77,4 кг / 171)
Себастијан Рајевски (70,8 кг / 156) – Саво Лазиќ (70 кг / 154)
Кипријан Вицорек (65,4 кг / 144) – Патрик Ликус (66 кг / 146)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО