Првиот ден од квалификациите за Олимписките игри каратистите без виза за Токио

520

По првиот ден на Квалификациите за Олимписките игри во Токио во Париз, Франција, Македонија е без норма.

Денеска настапија Емил Павлов и Симона Заборска во борби и Пуликсенија Јованоска во кати, но никој не освои норма.

Квалификации за Олимписките игри во Токио – Париз:

-55 кг
Симона Заборска – Јамила Бенитез (Аргентина) 0-1
-61 кг
Вероника Костовска – Кристина Мах (Австралија)
+61 кг
Ангела Мојсовска – Еми Томасон (Нов Зеланд)
-67 кг
Емил Павлов- Салиу Диуф (Сенегал) 1-1

Емил Павлов – Султан Алзахрани (Саудиска Арабија) 1-4
-75 кг
Петар Заборски – Реза Никбаш (Канада)
+75 кг
Берат Јакупи – Брајан Ир (САД)
Кати
Пуликсенија Јованоска во четвртата група со 11 натпреварувачки доби оценка 21,86 и е седмопласирана во групата.