Премиер лигата во Шангај ќе се памети само по победата на Емил Павлов

210

Карате 1 Премиер лигата во Шангај – Кина за нашите каратисти е лош сон, бидејќи остварија само една победа која ја забележа Емил Павлов.

Резултати
Кати
Пуликсенија Јованоска прв круг 23,54 (16,52+7,02) – петта

-60 кг
Емил Павлов – Даулет Шимирбеков (Казахстан) 4-2
Емил Павлов – Фридовси Ферзалиев (Азербејџан) 0-4

-67 кг
Ненад Келебиќ – Рахман Алмасатфа (Јордан) 3-6

-75 кг
Берат Јакупи – Забиолаб Поршаб (Иран) 0-1