Премиер лигата во Салзбург нова можност за докажување за каратистите

64

Македонија на Карате 1 Премиер лигата во Салзбург, Австрија, според пријавите, ќе ја претставуваат 11 каратисти.

Така на овој турнир нашата земја ќе ја претставуваат Петар Спасеновски, Емил Павлов, Берат Јакупи, Глигор Петков, Ангела Мојсовска, Сара Радичевска, Ферри Исиќ, Вероника Костовска, Виктор Крстевски, Столе Смилковски и Вахик Весели.

Натпреварите почнуваат утре, а завршуваат во недела на 1 март.