Последно опростување од Мухамед Али (ВО ЖИВО)

muhammad ali greatest

Во Луисвил, Кентаки во тек е на последното опростување со Мухамед Али.

Церемонијата се одржува во согласност по желбите на покојниот великан. Али кој почина на 74 години сакаше претставници на повеќе религии да зборуваат на опростување од него почитувајќи ги традициите на исламската вера.

Во Луисвил своето доаѓање го најави Бил Клинтон, а Вил Смит, Мајк Тајсон и Ленокс Луис ќе го носат ковчегот на олимписки победник од 1960 година.

На овој линк следете го погребот во живо.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО