Осенсеи Балекс ќе стартува во Јадранската лига во џиу џицу на „Марибор опен 2016“

Dziu dzicu drzavno Stip

На претстојниот турнир „Марибор опен 2016“ во Словенија, кој е еден од посилните во Европа, од Македонија ќе настапат три клуба со девет борци, еден судија и двајца учесници во стручниот дел.

Се очекува учество на околу 300 натпреварувачи од 14 држави.

Во склоп на овој турнир ќе се одржи и првото коло од Јадранската лига, каде што екипата од Македонија во првите борби ќе се сретне со домаќинот од Словенија, а во вториот настап со НиФ Алексинац – Србија. Екипата и оваа година ќе настапи под името Оенсеи Балекс.

Ace dziu dzicu dogovor na dusek

На Марибор опен 2016 ќе настапат:  -81 кг Христијан Јованов, јуниори -77 кг Даниел Димитров, деца Б  Станислав Грпов –сите од Осенсеи од Штип; од Такеда – Скопје ќе се натпреваруваат деца (2002/2003/2004)- Кенанџан Мејзини (+60кг), јуниори (1996/1997/1998) – Моника Младеновска (-62кг) и Дан кју  – Скопје, деца Б ( 2005/2006/2007) – Зоран Колевски (-27кг), Јаким Колевски (-31кг), јуниори ( 1996/1997/1998) – Александар Трајковски (-62кг). Судија Драган Трајановски (Национал А).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО