Пецевски најдобар борец, Заткоски-Божиновски најдобра и најатрактивна борба на „Крал Марко опен 2“ (ФОТО/ВИДЕО)

Kral Marko Stefan i Pece 20.6.2016

Стефан Пецевски е прогласен за најдобар борец на Меѓународниот ММА турнир „Крал Марко опен“ во Прилеп овој викенд, кој се одржа по втор пат оваа година. Борбата меѓу Александар Заткоски „ММА Д Стронгест“-Скопје и Филип Божиновски „Нинџуцу Битола“ во категоријата со 66 кг е прогласена за најдобра и најатрактивна борба од страна на тренерите и судиите.

Kral Marko nokaut 20.6.2016

„Јас, како организатор, сум задоволен од настапот на сите борци и нашите натпреварувачи од „Максам фајт“ од Прилеп. Им се заблагодарувам на сите спонзори и пријатели кои го помогнаа овој турнир“, вели организаторот Пеце Ангелески.

Kral marko borba 20.6 2016

На натпреварот учествуваа клубови од Прилеп, Битола, Охрид, Скопје, Куманово, Кичево, Гостивар и Краљево – Србија или, вкупно, 32 натпреварувачи, кои имаа 13 ММА борби и 3 граплинг во воведниот дел. Претходно се одржаа две ревијални борби без натпреварувачки карактер.

Kral Marko parter 20.6.2016

ММА борбите во официјалната програма беа поделени во две групи: натпреварувачи под 18 години кои се бореа во 2 рунди по 2 минути ,со целосна заштитна опрема и над 18 години во две рунди по 3 минути. Во овој дел борците се бореа без заштитна кацига за глава.

Kral Marko borba 2 20.6 2016

„Сите борци беа добро подготвени. Можевме да видиме одлични комбинации на удари, рачни и ножни техники, добри техники на фрлања, уривања и борби во партер. Со секој ваков натпревар борците стануваат се подобри и поискусни, што е и целта на овие турнири. Натпреварот помина мирно, без проблеми во фер и пријателска атмосфера“, истакнува Ангелески, додавајќи дека турнирот официјално го отворил градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески, којна борците им посакал среќа и успех во борбите.

Kral Marko pobednik so Pece

Официјални резулти „Крал Марко опен 2“:

Под 18 годни

77 кг. Иле Спасески- Рутс БЏЏ Охрид е поразен од Блажо Дардов – Нинџутсу Битола

83 кг Филип Јовановски -Максам Прилеп е поразен од Марко Станојковиќ Рутс БЏЏ Куманово

Kral Marko so pobednik vo gard

Група над 18 години

-62 кг Стефан Сталески- Максам Прилеп го победи Стефан Додевски ЏКД Аеродром Скопје

-66 кг Христијан Тасески-Максам Прилеп го победи Никола Димитриев ЏКД Аеродром

66 кг Боби Стојчевски-Нинџуцу Битола го победи Леон Михајловски –„Протектор“ Гостивар

66 кг Александар Заткоски -Д Стронгест го победи Филип Божиновски -Нинџуцу Битола

71 кг Андреј Ќосевски-Рутс БЏЏ Охрид го победи Марко Ѓоковиќ -ЏКД Аеродром

77 кг Блашко Петкоски –Протектор го победи Павел Ванкоски -Рутс БЏЏ-Охрид

-77кг Димитрија Бошкоски-Протектор го победи Игор Велески-Максам

77 кг Хајрудин Сендиќ -Самурај- Штип го победи Дејан Петрински-Рутс БЏЏ Куманово

-84 кг Александар Јакимовкси-Стронгест го победи Страхиња Миловановиќ-Лион Краљево

-83 кг Стефан Пецевски-Стронгест го победи Борче Талевски-Нинџуцу

100 кг Мартин Трајкоски-Максам го победи Драган Ѓоргиоски-Академија-Кичево

Kral marko site 20.6.2016

Ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО