Петар Спасеновски – светлата страна во Премиер лигата, ќе се бори за бронза

445

Петар Спасеновски ќе се бори за бронзениот медал на Карате 1 Премиер лигата во Дубаи.

Спасеновски имаше шанса за пласман во финалето, но во полуфиналната борба загуби Данијар Јулдашев од Казахстан 0-6.

Сепак, ова е најдобар резултат на нашите каратисти во Дубаи.

Жарко Арсовски преку репасажот може да се надева да стигне до борба за бронзениот медал.

Резултати
-60 кг
Емил Павлов – Јеркинбек Баитурејев (Казахстан) 0-0
Емил Павлов – Маријан Гоголоси (Романија) 0-1

-75 кг
Петар Заборски – Тевита Таманигвантамуду (Фиџи) 2-0
Петар Заборски – Абдала Абделазиз (Египет) 0-6

-84 кг
Петар Спасеновски – Камран Мадани (САД) 4-3
Петар Спасеновски –Робин Ретенбахер (Австрија) 1-0
Петар Спасеновски –  Чун-Веи Ву (Тајван) 7-1
Полуфинале
Петар Спасеновски – Данијар Јулдашев (Казахстан) 0-6
За бронза
Петар Спасеновски –

Берат Јакупи – Иван Квесиќ (Хрватска) 1-1

+84 кг
Жарко Арсовски – Александар Пшеницин (Русија) 4-0
Жарко Арсовски – Гогита Арканија (Грузија) 1-4

-55 кг
Симона Заборска – Виктоирја Семаникова (Словачка) 3-4
-68 кг
Ангела Мојсовска – Ребека Саливен (Австралија) 6-3
Ангела Мојсовска – Ирина Зарецка (Азербејџан) 1-9
Кати
Пуликсенија Јованоска во групата имаше оцена 22,12 (15,40+6,72) – 6 место
Ферри Исиќ во групата имаше оцена 20,68 (14,56+6,12) – 8 место