Петар Арсовски и Хади Шехаби ја претставуваат Македонија на ЕП во бокс за млади

383

Во Софија почнува Европското бокс првенство за млади во машка и женска конкуренција кое ќе трае до 22 април, а Македонија настапува со двајца боксери – Петар Арсовски (54 кг) и Хади Шехаби (51 кг).

На ЕП учетсвуваат боксери од 39 држави со над 400 боксери и боксерки.

Сите водечки земји во аматерскиот бокс се присутни во Софија, како Англија, Ирска, Азребејџан, Украина, Грузија итн.

Утре е жребувањето.