Переира не сака да го чека Анакалаев до УФЦ 308: Сакам да се борам порано

Откако беше поканет на октомвриската пресметка на Блискиот исток од предизвикувачот во подем за титулата во полутешка категорија, Магомед Анкалаев, шампионот во дивизијата Алекс Периера не изгледа заинтересиран да седи до УФЦ 308 – претпочитајќи побрзо враќање во акција.

Переира, актуелниот неприкосновен шампион во полутешка категорија, беше предводник на УФЦ 300 минатиот викенд, успешно ја одбрани титулата за прв пат со победата со нокаут во првата рунда над поранешниот шампион Џамахал Хил.

Што се однесува до Анкалаев, Русинот се врати во УФЦ Апекс во јануари во борбата со Џони Вокер, каде што забележа победа со нокаут во втората рунда.

Одговарајќи на катастрофалниот прекин на Переира во првата рунда против Хил претходно овој месец, Анкалаев вети дека ќе забележи победа со нокаут против борецот од Сао Паоло, нудејќи му судир на УФЦ 308 во октомври.

Што се однесува до Переира, сепак, ако Анкалаев не може да му понуди враќање порано од октомври, тој најверојатно ќе ја заобиколи борбата во корист на побрзо враќање.

„Не сакам да се борам на крајот на годината“, изјави Алекс Переира. „Сакам да се борам порано, па можеби ова покажува дека Магомед Анкалаев нема да биде подготвен“.

„Овој тип е комплициран“, објасни Алекс Переира. „Искрено, морам да видам што е најдобро. Овде сум да се борам, но немам добро разбирање за другите работи, како на пример каде е најдобро да се бориш, а каде не. Ако треба да се борам таму, ќе … но ако не е датумот што го сакам, тогаш не е најдоброто за мене што можам да си дозволам да кажам „не“.

Переира ја освои слободната титула во полутешка категорија во ноември со победата над Јиржи Прохаска во Медисон сквер гарден.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО