Пагонис е светски шампион во лоу-кик!

S

Српскиот кикбосксер ја освои титулата Светски првак за професионалци во дисциплината лоу-кик во категоријата до 88,6 килограми во Нови Сад.

Пагонис во борбата за титулата го победи Хрватот Агрон Претени со едногласна одлука на судиите по пет рунди.

 Во текот петте рунди, Пагонис и Претени на посетителите во „СПЕНС“ во Нови Сад им пружија задоволство во убави удари.

 Српски борец во неколку наврати имал можност да го зададе одлучувачки удар на Претени, но Хрватот добро се бранел, судиите го одлучиле победникот, а насловот заслужено отишол во рацете на Пагонис.

 Светската титула во дисциплината лоу-кик беше испразнета по повлекувањето на Иван Стругар.

 Покрај Пагонис, титула во Нови Сад освои и Миљан Видовиќ, тој стана професионален европски шампион во дисциплина К-1, во категоријата до 81,4 килограми. На Видовиќ противник во борбата за титулата му беше Ласло Сабо од Унгарија, а до насловот дојде со поделена одлука на судиите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО