Осенсеи Балекс со победа и два порази во Јадранската лига, сребро за Филип Денков и бронза Стефан Донев на Европскиот куп

455

Екипата во состав Александар Илиевски, Кирил Иванов, Христијан Јованов и Христијан Јованов ги постигна следните резултати:

Осенсеи – АДК Марибор 1-5

Осенсеи – НиФ Алексинац 1-4

Осенсеи – Панда Х. Нови 4-2

Натпреварувачите на Осенсеи Балекс прикажале одлични борби, така што во наредните кола може да се очекуваат добри резултати.

На Европскиот куп „Марибор опен 2018“ Осенсеи во борби освои два медала: Филип Денков сребро и Стефан Донев бронза. Утре се борат Станислав Грпов и Данил Николиски.

Ipon.mk