Оливеира е подготвен да ја започне борба против Махчев од лежечка позиција

82

Чарлс Оливеира можеби е аутсајдер во борбата со Ислам Махачев, но тоа не го загрижува.

Поранешниот шампион во лесна категорија од Бразил е сигурен во пресрет на борба за слободната титула со Дагестанецот. Оливеира и Махачев ќе го предводат настанот УФЦ 280 на 22 октомври во Абу Даби.

Многу луѓе се сомневаат во Оливеира, но тој е подготвен да ги демантира. Чарлс е подготвен да се соочи со секого, а против Махачев е подготвен да ја започне борбата од лежечка позиција.

„Одам во неговата куќа каде што сакаа да се борат. Мислат дека ќе ме победат во Абу Даби. Знам дека сум најголемиот проблем во оваа дивизија. Никој од нас не е глуп, нели?

Секој тип со кој се борел Ислам бил напаѓач. Тој ги соборуваше, а јас одев еден на еден со секој тип со кого се борев. Ги соборував само за победа, откако ќе им ги повредев нозете.

Махачев се бори со главниот проблем на категоријата, Чарлс Оливеира.Сакате ли да почнеме битката на партер? Ќе почнам да се борам со одбрана. Нема да ми биде важно.

Пак на сите им велам: Јас сум најголемиот проблем на дивизијата, а вие не разбирате. Не ми е гајле кој ќе биде и кога ќе биде.

Ако сакаш да ја тестираш силата на нозете, тогаш ајде, имам огнена моќ во моите раце. Ако сакате да ме соборите, направете го тоа“, рече Оливеира за ММА Фајтинг.

Не се знае кој ќе победи, но едно е се знае – борбата ќе биде жестока.