Џон Џонс му одговари на Картис Блејдс: Помалку омраза, повеќе работа

70

Картис Блејдс пред неколку дена изјави дека Стипе Миочиќ е во предност против Џон Џонс, иако нема фаворит во нивниот потенцијален меч. Тој истакна дека Стипе има силен удар, додека Џон нема.

Џонс нема сила да нокаутира противник со еден удар. Поранешниот шампион во полутешка категорија веднаш му одговори на Блејдс и во порака преку Твитер му порача:

„Дали е вистина, вели дека од 2018 година е меѓу петте најдобри борци и тоа е нешто добро. Дете, фокусирај се на викендот. Со години навиваш против мене. Те гледам. Омразата кон мене нема да те доведе до појасот. Помалку омраза, повеќе работа“.

Џон Џонс ја имаше својата последна борба во февруари 2020 година кога со едногласна одлука го победи Доминик Рејес. Потоа реши да се пресели во тешка категорија, но се уште го чекаме неговото деби.

Во последните месеци се зборува за потенцијален меч за привремениот шампионски појас меѓу Стипе Миочиќ и Џон Џонс.