Ново признание за сенсеи Борче-Борис Лескаровски во Швајцарија

Македонскиот карате мајстор сенсеи Борче-Борис Лескаровски доби ново прзинание за неговата стручност и работа во Швацарија. Лескаровски доби функција – Дан национален експерт во СКУ Швајцарската карате до федерација.

Предходната функција му беше како национален тренер перфекциониран во кати на Свис карате до унијата.

Ретко кој има такви функции во нашата дијаспора во карате до вештината и спортот.

Тој има карате клуб во Бил Бине „Кашивакан карате до“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО