Неуспешен ден на Карате 1 Премиер лигата – само една победа

49

 

Денешниот настап на македонските каратисти во Ротердам, Холандија, на Карате 1 Премиер лигата може да се каже дека е неуспешен бидејќи е извојувана само една победа.

Од пријавените 17 мина во Ротердам се појавија 10 каратисти каде што настапуваат 683 натпреварувачи од 241 клуб, односно 74 земји.

Да се надеваме дека утрешниот ден ќе донесе порадосни вести.

Резултати: 

-55 кг – 57

Симона Заборска (Макпетрол) – Рут Лоренцо Кусо (Шпанија) 1-0

Симона Заборска (Макпетрол) – Анжелика Терлиуга (Украина) 0-1

60 кг – 50

Емил Павлов (КФМ) – Ајкут Каја (Турција) 0-1

Репасаж

Емил Павлов (КФМ) – Ноа Писино(Швајцарија) 0-6

-75 кг – 62

Ферат Корбулиќи (Металург) – Џо Келавеј (Англија) 0-5

Петар Заборски (Макпетрол) – Лука Ретенбахер (Австрија) 0-0

Ipon.mk