Најмладите каратисти вечерва патуваат на Балканското првенство за деца во Бар

Младите македонски каратисти вечерва патуваат на Балканското првенство за деца во Бар, Црна Гора, што ќе се одржи од 25 до 28 мај.

Македонија ќе настапи со 102 каратисти, а ќе има 108 натпреварувачки влезови.

На БП ќе учествуваат 1345 каратисти со 1426 натпреварувачки влезови од 11 држави.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО