На Балканското првенство за деца 112 каратисти ќе ги бранат боите на Македонија

На Балканското карате првенство за деца во Истанбул, Турција, од 31 мај до 2 јуни, Македонија ќе настапи со 112 каратисти, односно  119 натпреварувачи влезови, според пријавите.

На БП ќе настапат 1541 каратист од 12 држави со 1657 натпреварувачки влезови.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО