Многу изнендувања по Плејофот за составот на карате репрезентацијата за ЕП

Карате федерацијата на Македонија ја објави ранг-листата на каратистите по Државното првенство за кадети, јуниори и У-21 и Плејофот што се одржаа изминативе викенди, а со која се одредуваа патниците за Европското првенство во Тбилиси, Грузија, од 9 до 11 февруари.

По Плејофот има неколку изненадувања за разлика од Државното првенство, при што репрезентативци со подолг стаж и освојувачи на медали не обезбедија место во репрезентацијата.

Ранг-листа за ЕП за кадети, јуниори и У-21 по Плејофот:

Јуниори

Жени
-48 кг Сара Дука – Дибра
-53 кг Абази Алдина – Фати
-59 кг Марија Бунтевска –Олимпик спорт
-66 кг Мируше Речи – Форца
+66 кг Јанина Дардишта – Форца

Мажи
-55 кг Бесрат Мемети – Башкими 2002
-61 кг Андреј Стојчевски – Кизаме
-68 кг Вукашин Јовановиќ – Шампион
-76 кг Реџеп Рушити – Куштрими
+76 кг Незир Незири – Башкими

Ката
Данка Стојкова – Сансаи Метал Апостолов
Марко Поптодоров – Гладијатор

Кадети

Ката
Блерина Зендели – Ускана
Нуредин Дервиши – Ускана

Жени
-47 кг Ана Љубевска – Маваши
-54 кг Душица Бреслиева – Штип
-61 кг Кенза Фетаи – Шогун
+61 кг Јана Тануровска – Маваши

Мажи
-52 кг Јован Враклевски – Кизаме
-57 кг Дарин Куртановиќ – Кеикс
-63 кг Харис Беќировиќ – Ботони
-70 кг Адријан Симоновски – Шампион
+70 кг Лука Бацковиќ – Гладијатор

У-21

Ката
Јована Манчевска-Фунакоши Гичин
Давид Спасовски – Фунакоши Гичин

Жени
-50 кг Гента Села – Дибра
-55 кг Рудина Алиу – Цветан Димов
-61 кг Јована Мицовска – Макпетрол
-68 кг Ера Коџа – Дибра
+68 кг Ердона Зибери – Фати

Мажи
-60 кг Недим Шаќири – Матејче
-67 кг Или Билали – Башкими 2002
75 кг Љупче Михајлов – Штип
-84 кг Витомир Трајковски – Макпетрол
+84 Стефан Стојановиќ – Макпетрол

Rangiranje EP za kadeti, juniori i U21 2024

Сите резултати од Државното првенствои може да ги погледнете ТУКА

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО