Младинците на Бучим пред Балканец и Лирија

ivan janev pobednik

На Изборното првенство за младинци до 23 години во Радовиш најмногу успех имаа домашните борачи на Бучим, кои имаа 2 први места, 4 втори и 5 трети места, потоа следува екипата на Балканец, па Лирија.

На Првенството учествуваа 46 борачи.

Најизедначена и најнеизвесна беше борбата меѓу Ирфан Реџелари (Лирија) и Адил Адили (Скопје), а ја доби Реџелари со 2-1. Мемет Мустафа (Бучим) се повреди во финалната борба со Јасин Реџелари (Лирија), додека Иван Јанев беше супериорен против клупскиот противник Ѓерче Батески.

Во радовиш се верификуваше место за Европското првенство во март во Полска.

Идниот викенд, повторно во Радовиш ќе се одржи изборно првенство, но сега за младинци до 20 години.

 Најмногу успех имаше Бучим и собра 38 поени, Блаканец 30, Лирија 30.

   57 кг. 5 учесници                                                           61.кг 6 учесници

  1. Иван Јанев (Бучим)                                                    1. Ирфан Реџелари (Лирија)

  2. Герче Батески (Бучим)                                           2. Адил Адили (Скопје)

  3. Амир Реџепи (Лирија)                                             3. Никола Петров (Лирија)

 3. Емир Абази (Лирија)                                                 3. Александар Стојанов (Балканец)

   65 кг. 4 учесници                                                          70 кг. 8 учесници

  1. Јасин Реџелари (Лирија)                               1. Бехар Махмути (Балканец)
  2. Мемет Мустафа (Бучим)                               2. Александар Здравев (Бучим)
  3. Јетмир Имери (Тефејуз)                                3. Ердоан Мемети (Тефејуз)

        3.Анчев Влатко (Бучим)                                     3. Зафиров Ангел (Балканец)

74 кг. 8 учесници                                                             86 кг. 6 учесници  

  1. Јусуф Сахити (Лирија)                                    1. Николов Михаил (Балканец)
  2. Ертан Реџепи (Тефејуз)                                   2. Ќаиловски Фуат (Лирија)
  3. Александар Донев (Балканец)                    3. Спасов Васе (Балканец)
  4. Ваљон Рогачи (Лирија)                                    3. Енчев Никола (Бучим)

   97 кг. 4 учесници                                                           125 кг 5 учесници

  1. Никола Димитриев (Балканец)                    1. Мите Здравев (Бучим)
  2. Ферит Јунуз (Бучим)                                          2. Бурхан Исмаили (Лирија)
  3. Асани Шукри (Тефејуз                                       3. Кристијан Крстев (Бучим)

        3.Петре Коцев (Бучим)                                            3. Мице Ристов (Балканец)

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО