Марија Манасиевска и Владимир Кесковски најдобри на Државното првенство во кендо!

Кендо сите екипно

Вчера во Охрид се одржа државното првенство во кендо, кое се одликуваше со извонредно изедначен квалитет на натпреварувачите. За илустрација е фактот што сите финалиња и полуфиналиња беа решени во продолженија односно „енчо“.
Со борбен дух на првенството се истакнаа Ѓоко Томоски и Дарко Велковски.

кендо борба

Резултати од Државното првенство во Кендо, Охрид 2015

Пионери:                                                  Кендо првенство сите
1. Олег Бичковски
2. Александар Кeсковски
3. Никола Ташков

Јуниори:
1. Олег Бичковски
2. Петар Јолаковски
3. Кирил Наумоски
3. Александар Кесковски

Сениори ( жени ):

1.Марија Манасиевска
2. Катерина Мисиркова
3. Ивана Блажеска

Сениори:

1.Владимир Кесковски
2. Матеј Ивановски
3. Матеј Јошевски
3. Илија Андреевски

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО