Миоки екипен првак и во машка и во женска конкуренција, Суперџудо изненадување

739

Миоки е екипен првак на Македонија и во машка и во женска конкуренција откако на Државното екипно првенство во џудо за сениори неговите џудисти беа подобри од конкуренцијата на денешниот шампионат во Кочани.

На првенството настапија вкупно 4 клубови во машка и 3 во женска конкуренција.

Мажи
1.Миоки
2.Суперџудо
3.Пролетер
3.Сеишин

Миоки – Пролетер 6-1
Миоки – Сеишин 5-2
Миоки – Суперџудо 4-3

Жени
1.Миоки
2.Суперџудо
3.Сенсеи

Миоки – Суперџудо 5-2
Миоки – Сенсеи 5-2

Миоки во машка конкуренција ги совлада екипите на Пролетер, Сеишин и Суперџудо, додека кај жение славеа против Суперџудо и Сенсеи.

Денес нашите претставници на крајот на сезоната ЕКИПНО освоија ВТОРО МЕСТО на државното првенство за Сениори/ки воР. Македонија.Машка и Женска екипа :-)Имаше суета емоции и големи борби 🙂

Geplaatst door SuperJudo Academy Skopje op Zondag 16 december 2018

Ipon.mk