Михаел Видиновски e севкупен победник на 5.турнир „Комплете винг чун комбат“ (ВИДЕО)

224

Минатиот месец во Скопје се одржа 5.турнир „Комплете винг чун комбат“ кој опфаќа борби со голи раце, пеперутка сабји, змаев стап, потоа демострациии: самоодбрана за деца, жени, нан чуан, чен таи чи, јанг таи чи. Севкупен победник на турнирот е Михаел Видиновски.

По тој повод излезе видеото од турнирот.

Инаку, специјален гостин беше професорот Рафаел Нунез – Чиле, демонстратор на нан чуан, јанг таи чу чуан, чен таи чи чуан. Повеќекратен победник на ву шу шампионатите за странци во Кина.

Поделени се повеке награди во донаторство на ДФЦЦА (Дриве фор колон канцер аваренесс) и ИТ Лабс.