Мерење пред Белатор 280 – Бадер и Конго влегоа во категоријата

240

Настанот Белатор 280 ќе се одржи подоцна денеска во Париз, Франција.

Во главната борба ќе гледаме реванш за титулата во тешка категорија меѓу Рајан Бадер и Чејк Конго. Тие двајца се бореа пред неколку години и беше прогласена за неважечка. Ова се случи по бркањето во очите на Бадер.

На мерењето Бадер тежеше 105,59 килограми, а Конго 109,49 килограми.

Во коглавната битка ќе гледаме борба во полутешка категорија. Ќе се сретнат Јоел Ромеро и Алекс Полиси. Ромеро тежеше 92,80 килограми, а Полиси 91,98 килограми.

Главна карта:
Рајан Бадер (232,8 / 105,59 кг.) – Чејк Конго (241,4 / 109,49 кг.)
Јоел Ромеро (204,6 / 92,80 кг.) – Алекс Полиси (202,8 / 91,98 кг.)
Дејви Галон (154,6 / 70,12 кг.) – Бенџамин Брендер (155 / 70,30 кг.)
Лоренц Ларкин (185,6 / 84,18 кг.) – Кајл Стјуарт (185,6 / 84,18 кг.)
Мајк Шипман (185,8 / 84,27 кг.) – Грегори Бабене (185,6 / 84,18 кг.)

Прелиминарни:
Педро Карваљо (145) – Петар Ниџиелски (145,2)
Луис Лонг (170,8) – Тибо Гути (170,8)
Фабрасари Дијата (145) – Џордан Бартон (145,2)
Сорен Бак (159) – Чарли Лири (160)
Ив Ланду (155,6) – Гевин Хјуз (155,2)
Луси Берто (125,2) – Катаржина Садура (125,2)
Јусеф Уабас (185,2) – Матие Дукло (185,8)
Виктор Вершере (169,2) – Бурама Камара (170,4)