Масвидал: Не сум слушнал ниту збор од Мек Грегор по УФЦ 244

51

Хорхе Масвидал верува дека Конор Мек Грегор намерно молчи по УФЦ 244, кога 35-годишниот Масвидал кога победи во третата рунда против Нејт Дијаз и ја освои титулата „најголемото копиле“.

Искористувајќи подовите на популарност, Хорхе се обидува да си ги зголеми шансите за дуели кои ќе му донесат повеќе од солидна добивка на борецот. Иако многумина веруваат дека борбата меѓу Масвидал и Мек Грегор сигурно би била крајно профитабилна, Хорхе не верува дека Мек Грегор би сакал да излезе и да се бори против него.

„Да бидам фер, Конор ја навести идејата за борба против победникот на борбата меѓу мене и Нејт, но јасно се надеваше дека нема да победам. Дури рече дека мислел оти Дијаз ќе биде победник. Потоа, не рече ниту еден збор за борбата против мене“, вели Масвидал, кој верува дека Мек Грегор нема желба да се бори со него.

„Не сум некој вид силеџија“, рече Масвидал и додаде: „Нема да бидам еден од оние сајбер силеџии. Ако не сакате да се борите, тогаш не сакам ниту  јас да се борам. Меѓутоа, ако сакате да се борите, тогаш сум на Интернет. Знаете, ова момче едноставно не го сака тоа … “, рече Хорхе Масвидал.