Марлон Вера: Не ми е важно со кого ќе се соочам

Марлон Вера верува дека неговото претходно излегување не било репрезенет на неговите способности во октагонот и ќе се обиде да направи соодветно враќање на УФЦ 292.

Вера (20-8-1 ММА, 14-7 УФЦ) се соочува со Педро Муњоз (20-7 ММА, 10-7 УФЦ) во главната карта на настанот во ТД Гарден.

Муњоз не беше првичниот противник на Вера, бидејќи требаше да се соочи со поранешниот шампион во две дивизии на УФЦ, Хенри Сехудо. Сепак, повредата на рамото го принуди Сехудо да се повлече од борбата. За Чито противникот не е важен се додека добива шанса да се натпреварува без да чека до крајот на 2023 година.

„Еден ден ми се јавија и ми рекоа дека и Педро е подготвен, па затоа, зошто да не“, им рече Вера на новинарите на денот на медиумите во средата. „Мислам, по ѓаволите, знаете: Тие можат да го променат вашиот противник во секое време, јас сум подготвен за тоа. Ми се допаѓа тоа што имам борба. Ако е Сехудо, Педро или кој и да е по ѓаволите, јас сум подготвен“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО