Шон О’Мели: Сакам да бидам во улога на аутсајдер

Од самиот почеток О’Мели (16-1 ММА, 8-1 УФЦ) се соочува со критики за брзиот начин на кој се проби до борбата за титулата во бантам категорија на главниот настан на УФЦ 292 против шампионот Алџамејн Стерлинг (23 -3 ММА, 15-3 УФЦ).

„Сè уште морам да излезам таму и да го победам. Ќе излезам таму и ќе му ги изгаснам светлата. Допрва треба да го направам тоа во пракса. Јас сум 100% способен за ова. Оттаму доаѓа мојата самодоверба“.

Фокусиран на задачата и во најголемиот момент од кариерата, Шон може да стане голема ѕвезда на УФЦ со уште една брилијантна победа.

„Навистина не ми е грижа што велат луѓето“, рече О’Мели. „Тоа навистина не ме засега. Ми се допаѓа да бидам аутсајдер. Одење во оваа борба нема многу тензија. Тој е шампион во петел категорија. Тој е во серија од девет борби и вели дека не сум ја заработил шансата за оваа борба. Колку глупаво ќе изгледа кога ќе отидам таму и ќе го нокаутирам. Тоа ќе го направи да изгледа навистина глупаво“, изјави О’Мели за време на прес-конференцијата пред борбата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО