Макпетрол е најуспешен на Државното карате првенство за сениори, пред Олимпик спорт и Фунакоши Гичин

Макпетрол е најуспешна екипа на Државното карате првенство за сениори со 11 медали – 5 златни, 3 сребрени и 3 бронзени, сите се во борби.

На второто место е Олмпик спорт 2007 6 (3-0-30), трет е Фунакоши Гичин 6 (2-2-2), па следат Сансаи Метал Апостолов 3 (2-02-1), Штип 4 (1-0-3), Фати 1 (1-0-0), Вардар 2 (0-1-1), Башкими 1 (0-1-0), Металург, Бонсаи, Дибра, Солидарност, Гладијатор, Цветан Димов и Ринија по 1сребро, Кизаме 2 бронзи, Шкендија, Шампион, Кунсуто, ЈКШ Центар самурај, Дрини и Ботони по 1 бронза.

На Државното првенство учествуваа 88 каратисти со 90 натпреварувачи влезови од 30 екипи.

Резултати Држвано првенство:

-50 кг
1.Михаела Мишовска – Олимпик спорт
2.Теодора Цветковска – Вардар
3.Марија Петровска – Кизаме

-55 кг
1.Симона Заборска – Макпетрол
2.Рудина Алиу – Цветан Димов
3.Мила Панчева – Штип
3.Ива Пецевска – Олимпик спорт

-61 кг
1.Вероника Костовска – Олимпик спорт
2.Викторија Јовановска – Макпетрол
3.Тамара Ѓурчиноска – Кунсуто
3.Јована Мицовска – Макпетрол

-68 кг
1.Ангела Мојсовска – Макпетрол
2.Ера Коџа – Дибра
3.Милена Стојановска – Шампион
3.Лоријана Рамо -Дрини

+68 кг
1.Ердона Зибери – Фати
2.Јована Талеска – Бонсаи
3.Симона Никиоловска – Ботони
3.Мелиха Омеровиќ – Вардар

-60 кг
1.Фахик Весели – Олимпик спорт
2.Недим Шаќири – Ринија

-67 кг
1.Емил Павлов – Штип
2.Давид Петков – Макпетрол
3.Матеј Белистојаноски – Олимпик спорт
3.Димитар Лозановски – Макпетрол

-75 кг
1.Петар Заборски – Макпетрол
2.Мурсел Мисини – Башкими
3.Григор Хаџи-Кимов – Штип
3.Љупче Михајлов – Штип

-84 кг
1.Петар Спасеновски – Макпетрол
2.Витомир Трајковски – Макпетрол
3.Андреј Ангеловски – Олимпик спорт
3.Ангел Стојанов – Кизаме

+84 кг
1.Стефан Стојановиќ – Макпетрол
2.Виктор Крстевски – Металург
3.Данило Божовиќ – Макпетрол
3.Вегим Мурати – Шкендија

Екипно мажи кати
1.Фунакоши Гичин
2.Солидарност

Екипно жени кати
1.Сансаи Метал Апостолов
2.Фунакоши Гичин

Кати жени
1.Данка Стојкова – Сансаи Метал Апостолов
2.Андреа Алексовска – Гладијатор
3.Јована Манчевска – Фунакоши Гичин
3.Аврамова Владнака – Сансаи Метал Апостолов

Кати мажи
1.Кристијан Бајовски – Фунакоши Гичин
2.Давид Спасовски – Фунакоши Гичин
3.Александар Спасовски – Фунакоши Гичин
3.Марко Бунтески – ЈКШ Центар Самурај

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО