Нинџицу клубот Битола освои 6 медали на „Софија опен“

Нинџицу клубот Битола освои 6 медали – 3 златни, 2 сребрени и 1 бронзен на Меѓународниот БЏЏ турнир „Софија опен БЏЏ интернешнл спринг кидс џиу џицу.

Успехот е оставрен во конкуренција од 430 учесници за деца по 15 години. Битола настапи со 9 деца под 15 години од кои 8 се бореа за прв пат на меѓународниот турнир.

„Најтешко е газењето за прв пат на татамите на едно натпреварувење, а овие деца тоа веќе го искусија и секој следен пат ќе бидат се подобри и подобри во сите сегменти од борбата која ја изучуваат“, веалт од клубот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО