Македонските судии на Премиер лигата во Истанбул

makedonskite sudii na Premier ligata vo Istanbul 2016

Македонските судии заземаат значајно место на големите карате настани, така е и сега на Карате 1 Премиер лигата во Истанбул, а ги предводи број еден судијата Боби Војдиновски.

Покрај него се и Игор Лазарев, Елизабета Димоска, Нуредин Мисини, Раде Стефановски, Ивица Гаџовски…

Тие се значаен фактор во развојот на еден спорт, а Македонија може да се пофали дека има врвни судии.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО