Македонската заедница ги прогласи Маријана, Мишела и Киријана за најуспешни спортсирти во Австралија

54

Македонската заедница во Австралија вчера ги додели признанијата за најуспешни Македонци во Австралија за 2019 година, а Мишела и Маријана Димоски и Кириана Камческа се прогалсени за најсупешни Македонци во областа на спортот.

Тие признанието го добија за освоените медали од Карате 1 Премиер Лигите во Салзбург, Истанбул, Дубаи и шампионските титули на Националното првенство на Австралија.

Ппризнанијата ги доделува македонската заедница и ТВ Ин (македонска телевизија) на најуспешните Македонци во Австралија во бизнисот, спортот , науката…

Утре Маријана, Мишела и Кириана заминуваат за Дубаи каде што ќе ги почнат годинашниве натпревари во Карате 1 Премиер Лигата. Минатиот викенд тие биле на подготовки во Сиднеј.

Ipon.mk