Роберто Ацковски ќе се бори за бронзен медал на Европското првенство

158

Роберто Ацковски ќе се бори за брозениот медал на Европското првенство во Будимпешта во категоријата до 67 килограми.

Ацковски во борбата за финалето загуби со 1-4 од црногорскиот каратист Бојан Бошковиќ кој поведе со 0-1, а потоа поради невнимание на Роберто противнкот поведе со 0-3. Ацковски во последните секунди намали на 1-3, но потоа и Црногорецот освои уште еден поен и стави крај на борбата со 1-4.

Претходно Ацковски  извојува четири победи.

Резултати
-50 кг
Драгана Манговска – Јулија Плашевска (Украина) 0-2
-55 кг
Верона Ајдини – Тетјана Изелар (Нидерланд) победа
Верона Ајдини –  Јулија Сабиецка (Полска) пораз
-61 кг
Вероника Костовска – Вивиен Такач (Унгарија) 2-2
-68 кг
Сајра Морина – Веса Ибрахими (Косово) 0-4

-60 кг
Столе Смилковски – Александру Сусану (Романија) 1-0
Столе Смилковски – Кристија Лацковиќ (Хрватска) 2-0
Столе Смилковски – Илија Савин (Русија) 0-1

-67 кг
Роберто Ацковски – Андре Луиш (Португалија) 5-3
Роберто Ацковски – Шалев Гаиги (Израел) 4-1
Роберто Ацковски – Милош Сабиецки (Полска) 0-0
Роберто Ацковски – Јан Матејка (Чешка) 6-1
Полуфинале
Роберто Ацковски – Бојан Бошковиќ (Црна Гора) 1-4
За бронза
Роберто Ацковски –

-75 кг
Марко Костов – Зурам Гиоргадѕе (Грузија) 0-6
-84 кг
Вегим Мурати – Микита Киријиевич (Белорусија)
Вегим Мурати – Брајан Вилкинс (Англија) 3-2
Вегим Мурати – Рафаел Ибанез (Шпанија) 0-8
+84 кг
Кренар Џафери – Предраг Смоловиќ (Црна Гора)
Репасаж
Кренар Џафери – Брендон Кар (Англија) 

Ipon.mk