Македонската циу џицу федерација ги прогласи најдобрите за 2022 година на Генералното собрание

Вчера во Скопје се 12. Генерално собрание на Македонската циу џицу федерација во ДХО „Даре Џамбаз“.

Собранието го усвои финансискиот извештај за 2022 година, како и извештајот за остварени резултати во 2022 и планот и програма за 2023-а.

Прв турнир е Европското првенство во Верљуин, Франција, 09-12 март.

Беа прогласени и најдобрите натпреварувачи:

Најдобар машки борец

Јаким Колевски

Најдобар женски борец

Катерина Ацевска

Најперспективен борец

Данил Николиски

Најуспешен клуб

Осенсеи – Штип

Доделени благодарници за најзаслузните во 2022 – судии, стручни лица, помагатели, како и новинарите Венцо Донев и Кирил Манев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО