Македонија со девет боксери на Опен Балкан куп во Зрењанин

Утре во Зрењанин, Србија, ќе се одржи 4.коло на Опен Балкан куп „Меморијал Звонко Вујин“ на кој Македонија ќе настапи со девет боксери од Пелистерски јунак и Алексо Огненовски.

Опен Балкан куп – Меморијал Звонко Вујин:

Кадети
40 кг Петар Трајчески (Алексо Огненовски) – Јован Николиќ (Банат)
42 кг Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак) – Кујтим Брахими (Хасан Ду)
63 кг Матеј Баткоски (Алексо Огеновски) – Алекса Михулјка (Професион)

Јуниори
60 кг Синиша Талевски (Пелистерски јунак) – Барнислав Марковиќ (Деспот)
63 кг Димитар Ѓорески (Алексо Огеновски) – Зоран Петровиќ (Вукови са Дрине)

Младинци
57 кг Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) – Милан Чакширан (Сомбор)
67 кг Наум Стојановски (Алексо Огеновски) – Владимир Бериша (Сомбор)
71 кг Енис Алиу (Алексо Огеновски) – Никола Цветковиќ (Пинки)

Сениори
57 кг Ален Рустемовски (Пелистерски јунак) – Раде Јоксимовиќ (Сомбор)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО