Македонија со 23 боксери на „Опен Балкан“ во Куманово

Идната сабота (7 октомври) во Куманово ќе се одржи вториот турнир од Опен Балкан.

Борбите ќе се одржат во салата на СОУ „Перо Наков“ со почеток во 18 часот.

Од Македонија се пријавени 23 боксери во сите возрасни категории. Засега од Балканот предничи Албанија која пријави 30 боксери. Ова е показател дека може да очекуваме добар турнир со многу борби.

За Македонија ќе настапат:

66 кг Јоаким Јовановски (2007 г.) – Фајт клуб 1402
71 кг Марио Ефремов (2005) – Фајт клуб 1402
71 кг Амар Дрплјанин (2002) – Фајт клуб 1402
63 кг Луан Сулејмани (2007) – Шкупи
52 кг Алими Меридиан (2007) – Шкупи
75 кг Аети Баки (2007) – Шкупи
60 кг Филип Петрушов (2006) – Баргала
75 кг Влатко Василевски (2006) – Баргала
48 кг Бајрам Мамутовски (2006) – Куманово 84
57 кг Ардијан Рустемовски (2006) – Пелистесрки јунак
60 кг Ружди Рустемовски (2005) – Пелистесрки јунак
40 кг Арабел Рустемовскли (2010) – Пелистесрки јунак
60 кг Синиша Талевски (2008)  – Пелистесрки јунак
57 кг Филип Митровски (2008) – Пелистесрки јунак
63,5 кг Лука Трифуновиќ (2006) – Илинден
60 кг Петар Арсовски (2005) – Чаир
40 кг Петар Трајчевски (2010) – Алексо Огеновски
60 кг Димитар Ќорески (2008) – Алексо Огеновски
51 кг Мартин Јузмески(2005) – Алексо Огеновски
71 кг Енис Алиу (2005) – Алексо Огеновски
71 кг Алим Насуфи (1998) – Синди
+86 кг Лиси Коќаќику (2006)- Синди
86 кг Ери Хани (2006) – Синди

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО