Македонија настапи со двајца каратисти на Карате 1 младинската лига во Лимасол

Македонија настапи со двајца каратисти на Карате 1 младинската лига во Лимасол, Кипар.

Во силна конкуренција нашите каратисти забележаа една победа и два порази.

На Младинската лига на ВКФ настапуваат 1612 натпреварувачи од цел свет, односно од 51 држава.

Резултати:
Јуниори
-53 кг
Рудина Алиу – Михаела Александра Стојан (Романија) 2-2
Рудина Алиу – Марија Николау (Кипар) 2-3

-61 кг
Филип Трпчев – Харис Марангос (Кипар) 0-2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО