Мајстор по џиу џицу фати крадец и го врза со појасот

127

Кражбите се знак дека еден човек е толку неспособен да се поправи во животот, дека нема друг избор освен да прибегне до вакво деание.

Сепак, понекогаш, се случува да крадеш од погрешни луѓе. Нешто слично се случува во Бразил, каде што еден крадец се обидува да ограби мајстор по бразилско џиу-джицу. Голема грешка.

Имајќи предвид дека Рио де Жанеиро е светската престолнина на бразилското џиу џицу, голема е шансата да наидеш на погрешен човек.

Овој арамија се обидува да влезе во нечија куќа, користејќи шрафцигер, но се покажа дека луѓето се дома и гледаат телевизија. А мажот не е само мајстор на бразилското џиу џицу, но и дека професионално се занимава со него.

Според бразилските медиуми, крадецот се обидел да избега, сфаќајќи дека во куќата има луѓе, но тој бил фатен во тесно. По кратка борба, крадецот е деактивиран и врзан со вилоетовиот појас кој мажот го поседува поради своите вештини по бразилск џиу џицу. Една навистина глупав приказна!