Мајкл Биспинг се нервира за споредбите со Жермеин де Рандамие

Мајкл Биспинг се лутина споредбите со Жермеин де Рандамие.

УФЦ неодамна најави дека е потребно појасот на Де Рандамие во перо категорија кај жените, дури и пред да ја направи првата одбрана, поради одбивањето да се соочи број еде предизвикувачката во категоријата Кирстин Џастино – Киборг.

Дали ви звучи познато?

Не би требало, така како што кралот во средна категорија, Мајкл Биспинг, инсистира дека неговата сторија нема врска со оваа на Де Рандамие и секакви паралели меѓу нив, вклучувајќи го и предизвикувачот број еден Јоел Ромеро, се неточни.

„Треба да внимавам за она што го кажувам тука, бидејќи знам дека сите ќе викаат на моја адреса: „Ти си ебана п..ка, си ја бранел само против Дан Хнедерсон, избегнувајќи ги главните предизвикувачи“. Тоа не е така, тапанари. УФЦ ми ја понудија оваа борба и ја прифатив, а потоа имав две операции на коленото, две! Знам дека луѓето ќе зборуваат глупости, бидејќи отстрана се чини дека го избегнувам Јоел, но тоа воопшто не е така. Допрва почнав да тренирам, но се уште можам да направам тренинг камп“, заврши Биспинг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО