Мајк Тајсон: Сакам да му го откорнам срцето на Џејк Пол

Мајк Тајсон побара од Спортската комисија во Тексас мала промена на правилата за неговата борба со Џејк Пол.

Тајсон не е во цутот на младоста, па почнавме со прилично нејасни правила за кои знаевме дека ќе се променат со текот на времето. На почетокот требаше да видиме едноставен боксерски дисплеј, само со дозволени ракавици од 16 унца со дополнително постава. Оваа состојба е цврсто воспоставена во САД за да се минимизира ризикот од повреда на ветераните кои се враќаат.

На иницијатива на Тајсон комисијата ја промени борбата од демонстративна борба во професионална борба. Така, резултатот ќе биде внесен во статистиките на двајцата и на тој начин ќе му се заспише на Мајк уште една победа или пораз. Рундите во бокс траат 3 минути, но Тајсон сакаше оваа борба да биде по 2 минути. Верува дека на овој начин ќе има повеќе акција во битката.

Борбата ќе се одржи за 2 месеци во Арлингтон, Тексас. Тајсон едвај чека и се закани дека ќе му го откорне срцето на јутјуберот.

„Добив порака од комисијата дека моите рунди со Пол ќе бидат две минути, а не три. Верувам дека така ќе биде подобро. Двеминутните рунди ќе донесат помалку тактики и повеќе акција. Ќе биде повозбудлива борба за навивачите. Ја сакав оваа промена за да можеме да видиме помалку заостанување и да доживееме поголемо шоу. Сакам да му го откорнам срцето на Џејк од неговото тело“, изјави Мајк за Спортбајбл.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО